Restonum

Średnia ocena:

Restonum jest preparatem regulującym gospodarkę żelazową oraz magnezową organizmu oraz wspierającym leczenie zespołu niespokojnych nóg. Zawarte w nim żelazo niezbędne jest do prawidłowego funkcjonowania układu krwionośnego oraz do produkcji składników krwi, magnez wyrównuje równowagę wodno-elektrolitową, odpowiada za właściwe funkcjonowanie mięśni i przewodzenie impulsów nerwowych, zaś witaminy C, B6 i B12 ułatwiają przyswajanie żelaza i usprawniają metabolizm organizmu. Preparat zakupimy bez recepty.

Restonum
Średnia ocena (z 37 ocen)
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność

Wskazania

Restonum przeznaczone jest dla pacjentów dorosłych, pragnących uzupełnić niedobory witamin i pierwiastków takich jak magnez i żelazo, bywa także pomocniczo stosowane w leczeniu zespołu niespokojnych nóg.

Dawkowanie

Preparat stosujemy doustnie. Tabletkę połykamy, popijając dużą ilością wody, niezależnie od spożywanych posiłków. Zalecana dawka dzienna dla osoby dorosłej to dwie tabletki.

Możliwe skutki uboczne

Restonum zawiera składniki występujące fizjologicznie w organizmie każdego człowieka, dlatego jego stosowanie nie powinno wiązać się z wystąpieniem jakichkolwiek negatywnych efektów.

Przeciwwskazania

Produkt nie jest przeznaczony dla pacjentów uczulonych na którąkolwiek z zawartych w nim substancji. Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed rozpoczęciem kuracji powinny skonsultować się ze swoim lekarzem prowadzącym.

Restonum0opinie-lek2014-07-12 17:18:59Restonum jest preparatem regulującym gospodarkę żelazową oraz magnezową organizmu oraz wspierającym leczenie zespołu niespokojnych nóg. Zawarte w nim żelazo niezbędne jest do prawidłowego funkcjonowania układu krwionośnego oraz do produkcji składników krwi, magnez wyrównuje równowagę wodno-elektrolitową, odpowiada za właściwe funkcjonowanie mięśni i przewodzenie impulsów nerwowych, zaś witaminy C, B6 i B12 ułatwiają przyswajanie żelaza i usprawniają metabolizm organizmu. Preparat zakupimy bez recepty.
Producent:
Aflofarm
Substancja czynna:
wiele składników
Strona zawiera informacje o leku Restonum cena, pobierz Restonum ulotka, dedykowane Restonum forum, wpływ Restonum na prowadzenie pojazdów, czy Restonum jest refundowany? - czyli Restonum refundacja, a także interakcje Restonum a karmienie piersią, zalecane Restonum dawkowanie, stosowanie Restonum w ciąży, Restonum opinie o leku, tanie Restonum zamienniki, interakcje leku Restonum a alkohol.

36 opinii o Restonum

Znasz Restonum? Napisz opinię!

  1. Jest okej, zdecydowanie polecam.

    Autor opinii: Arnold, dodano: 25 kwietnia 2017
  2. Jakbym był zadowolony z tego leku nie szukałbym w internecie pomocy, więc nie jestem zadowolony, poza tym się masturbuje i może tu jest przyczyna tej choroby.

    Autor opinii: lokoko, dodano: 22 stycznia 2017
  3. Jest sporo negatywnych opinii ale… biorę od tygodnia i trzeciej nocy spałem do rana.
    Pewnie RLS jest nierówny. Każdy cierpi inaczej i z różnym nasileniem. Dlatego jednym pomogą witaminki (do czasu) a drudzy muszą np. Madopar. Pozdrowienia

    Autor opinii: alan, dodano: 18 sierpnia 2016
  4. Ten preparat nie ma prawa działać! Jak ktoś nie wierzy niech sobie wyszuka „pogromcy reklam farmaceutycznych” i przeczyta pełny tekst – nie ma leku na to schorzenie, a Restonum to nic innego jak zwykłe witaminki. Szkoda waszych pieniędzy, naprawdę…

    Autor opinii: Anonim, dodano: 27 lutego 2016
  5. Zażywam od kilku dni i niestety objawy raczej nie ustały. Nawet jeśli jest trochę lepiej wciąż budzą mnie „swędzące” nogi. Nie wiem czy na dłuższą metę pozbędę się problemu, ale póki co nie przestanę używać tego suplementu.

    Autor opinii: Lucyna, dodano: 13 października 2015
  6. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocenOpłacalność Brak ocen

    Cierpię kilka lat, nogi skaczą nie codziennie a wtedy gdy nie mogę usnąć, myślę, ze to na tle nerwowym, biorę wtedy Zyrtek, uspakają totalnie i nogi zasypiają, Restonum kupiłam bedąc w Polsce zażyłam już trochę ale reakcji jak na razie nie widzę. Lekarz przepisał mi kiedyś tam lek, którego nie wykupiłam po przeczytaniu na co „to” jest a wiec m.innymi parkinson czyli trzęsawka… brać witaminy z grupy B i podczas ataku Zyrtek, nie codziennie bo to na alergie i podobno się tyje przy codziennym zażywaniu, pozdrawiam.

    Autor opinii: anna biermann, dodano: 13 sierpnia 2015
  7. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Biorę ten lek już dwa tygodnie i dalej nie ma poprawy. Uważam że to tylko witaminy i nic więcej.

    Autor opinii: Kali, dodano: 6 sierpnia 2015
  8. Zbadajcie sobie poziom witaminy b12. Jej niedobór powoduje RLS. Wystarczy podać witaminę w zastrzykach i objawy mijają. U niektórych osób ta witamina za słabo się wchłania z przewodu pokarmowego.

    Autor opinii: aaa, dodano: 7 lipca 2015
  9. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocenOpłacalność

    Restonum mi pomógł i to dość szybko. Nogi się uspokoiły i mogę spokojnie spać. Wcześniej stosowałam magnez ale pomagał tylko przy skurczach natomiast nogi nadal „chodziły”. Widocznie w składzie jest coś (jakiś składnik) co było potrzebne organizmowi aby objawy ustąpiły. Polecam.

    Autor opinii: Ana, dodano: 8 czerwca 2015
  10. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Przeczytajcie skład to w zasadzie tylko magnez. Lipa i nabijanie ludzi w butelkę.

    Autor opinii: kara, dodano: 3 czerwca 2015
  11. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Co za bzdura i bezsensowne wymyślanie choroby. Ludzie po prostu kupcie sobie magnez bo to jest jedyny składnik tego preparatu który na to działa.

    Autor opinii: hubi, dodano: 3 czerwca 2015
  12. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    U mnie się za to się sprawdził; potrzeba trochę cierpliwości; piszecie, ze po tygodniu wam nie pomaga – logiczne, suple trzeba pobrać przez dłuższy czas. Biorę od 2 miesięcy i jakość mojego snu wzrosła, bo nie rzucam nogami jak oszalała.

    Autor opinii: eveline, dodano: 24 maja 2015
  13. W aptece wyśmiano mnie że chcę kupić Restonum. Więc nie kupiłam a teraz po przeczytaniu opinii widzę, że dobrze na tym wyszłam. A nogi mi niestety dalej „chodzą”.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 29 kwietnia 2015
  14. Cierpię na zespół niespokojnych nóg. Ucieszyłam się, jak zaczęto reklamować Restonum. Kupiłam i stosuję. Kończy mnie się już drugie opakowanie i jak na razie, to nie czuję poprawy, tylko pogorszenie. Wielkie oszukaństwo i strata pieniędzy.

    Autor opinii: Elżbieta, dodano: 18 lutego 2015
  15. Na RLS ten specyfik nie pomaga zupełnie. Jak dla mnie to naciąganie, powinni zabronić reklamowania tego w telewizji jako lek na zespół niespokojnych nóg, bo jest to jawne wprowadzanie konsumenta w błąd!

    Autor opinii: Anna, dodano: 5 lutego 2015
  16. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Jak na razie najskuteczniejsze jest zrobienie przed snem 20 przysiadów i 30 brzuszków – mnie pomaga.

    Autor opinii: Sargus, dodano: 4 stycznia 2015
  17. Gdzieś przeczytałam, zespół może mieć różne podłoże. Jedną z przyczyn jest niewydolność żylna i podawanie żelaza zwiększającego produkcję krwi nie ma sensu, gdyż dodatkowo utrudnia jej przepływ. Mnie ten lek bardziej by zaszkodził niż pomógł.

    Autor opinii: Marzena, dodano: 2 stycznia 2015
  18. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Zaufałem reklamie i kupiłem Restonum. Jak się okazuje to tylko czysty marketing i oszukaństwo. Jeśli już ktoś zamierza kupić lek bez recepty to odradzam. Szkoda pieniędzy na te „witaminki”.

    Autor opinii: Mat, dodano: 31 grudnia 2014
  19. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Kupiłem i przetestowałem. 30 tabletek wydawało mi się, że poradzi sobie z utrapieniem znakomicie, niestety, wyżarłem wszystkie i stwierdziłem, że tutaj by wiadro tego nie pomogło, reakcje po leku jak po landrynkach, czyli żadne. Postanowiłem dać lekowi drugą szansę, ale chcąc to coś kupić ponownie Pani fachowo spojrzała na to co to w sobie ma i powiedziała żebym dał sobie z tym spokój, że to czysty marketing, reklama ściemnia. Tak że w sumie… skuteczność ZEROWA, skutki uboczne brak w portfelu 20-parę zyla, opłacalność ZEROWA bo po **** mi coś co nie działa.

    Autor opinii: kijopek, dodano: 25 grudnia 2014
  20. Nie działa. wielka ściema.

    Autor opinii: łoj, dodano: 20 listopada 2014
  21. Ja dzisiaj kupiłam Restonum i nie wiem co będzie dalej boja całymi miesiącami nie śpię i już dłużej nie mogę, pisałam do dr. Skalskiego ale kazał mi iść do rodzinnej i poradził leki na padaczkę. Boje się je brać.

    Autor opinii: wanda, dodano: 9 listopada 2014
  22. Nie działa. Biorę od tygodnia, a nogi dalej latają jak głupie. Szkoda pieniędzy.

    Autor opinii: Piotr, dodano: 8 listopada 2014
  23. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Od lat cierpię na RLS, początkowo w formie przemijającej i znów nawracającej. Od dwóch lat jest to forma stała. Chorobę zdiagnozowałem sobie sam na podstawie ciekawości, także warto pogłębiać swoją wiedzę. Wcześniej żaden lekarz internista nie potrafił mi powiedzieć co to za choroba. Pod tym względem to laicy. Na RLS JEDYNĄ skutecznością jest wizyta u neurologa i branie MADOPARU – pomaga i eliminuje przykre doznania. Bardzo cenię suplementy diety, dlatego biorę też RESTONUM od miesiąca. UWAŻAM, że te tabletki mają działanie wspomagające.

    Autor opinii: pilicatom, dodano: 6 listopada 2014
  24. Skuteczność – żadna.
    Bez skutków ubocznych – żadne, ani główne ani uboczne na zdrowiu, ale duże na kieszeni.
    Opłacalność – śmieszne pytanie, skoro nie działa.

    Autor opinii: andy, dodano: 22 października 2014
  25. Lek nie lek? Suplement nie suplement. Najgłupsze jest ogłupianie ludzi w reklamie TV. Za to powinno się karać, bo czym innym jest uzupełnianie niedoboru żelaza a czym innym jest RLS.

    Autor opinii: Marek, dodano: 19 października 2014
  26. Na RLS choruję od lat. Neurolog polecił mi Aropilo tabl. 0,5. Jestem zadowolona, śpię w nocy. Obecnie 3-ci miesiąc nie biorę. Jak znów będą nogi boleć mam zapas tabletek. Polecam

    Autor opinii: JagodaNa, dodano: 10 października 2014
  27. Przede wszystkim trzeba zrobic badanie krwi na poziom zelaza i magnezu. To prawda, ze te skladniki odpowiadaja za problemy z niepokojem nog. Suplementacja wskazana w razie ich niedoboru.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 15 września 2014
  28. Witam ja mam RLS od 25 lat, wtedy mało kto słyszał o takim schorzeniu. Przetestowałam różne leki wiele wycierpiałam, a to nic innego jak brak dopaminy, którą nie wytwarza mózg – dochodzi do uszkodzenia mózgu w efekcie zapada się na Parkinsona jak jest w moim przypadku. Więc radzę każdemu się udać do dobrego neurologa – najlepiej na oddział szpitalny w celu zrobienia pełnej diagnostyki zwłaszcza rezonansu mózgu bo zarówno przy parkinsonie jak RLS pomaga tylko branie dopaminy czyli Madoparu pozdrawiam i życzę zdrowia.

    Autor opinii: goja, dodano: 27 sierpnia 2014
  29. Jest wyraźnie zaznaczone, że Restonum przede wszystkim powinno być stosowane jako suplement w niedoborach magnezu, nikt nie poleca brania go jako lek na RLS… kluczem jest słowo „pomocniczo”.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 27 sierpnia 2014
  30. Zespół niespokojnych nóg to trudna i uciążliwa dolegliwość, też nie do końca zdiagnozowana. Suplement diety Restonum jest niewłaściwym preparatem na to schorzenie, on po prostu NIE DZIAŁA! RESTONUM zawiera bardzo śladowe ilości witamin i mikroelementów, które na nic nie pomogą. Aby złagodzić objawy zespołu niespokojnych nóg trzeba brać leki neurologiczne, na receptę. Piszę to z pełną świadomością, ponieważ od lat cierpię na ten zespół. Kupowanie RESTONUM, TO WYRZUCONE PIENIĄDZE!!!

    Autor opinii: maria, dodano: 26 sierpnia 2014
  31. Skuteczność Brak ocenBez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Brałam Madopar bo strasznie mi szarpało nogami. Przepisał mi go neurolog. Po ok. 2 miesiącach zrobiłam przerwę i miałam nadal spokój przez następne 2 miesiące. Gdy znów się zaczęły objawy RLS spróbowałam Restonum i zero efektu. Wrócilam do sprawdzonego Madoparu. Dodam że wcześniej brałam różne magnezy, Aspargin nic nie pomagało. A kiedy lekarzowi opisałam objawy od razu powiedział że to RLS i tylko Madopar brany około godziny przed snem daje efekty. I u mnie dokładnie tak jest.

    Autor opinii: joanna, dodano: 23 sierpnia 2014
  32. Pierwszą tabletkę wzięłam 11.08.2014 wieczorem i już w nocy mimo że nie spałam prawie cała noc nie rzucałam się z nogami leżałam w łóżku i czekałam kiedy nastąpi moje wierzganie, ale nie nastąpiło to. Po trzech dniach pierwszy raz usnęłam i spałam całą noc. Mam 58 lat i wreszcie po około 30 latach zaczęłam sypiać. Jak lekarze mogą nie wiedzieć co człowiekowi dolega. Przez te lata jak nie mogłam spać to smarowałam nogi maściami przeciwbólowymi. Nie wiem czy te tabletki maja skutki uboczne, bo po 7 dniach zaczęło mi kołatać serce i skacze mi ciśnienie.

    Autor opinii: barbara J 23, dodano: 21 sierpnia 2014
  33. Mnie ten lek nic jak na razie nie pomaga, jest jeszcze gorzej.

    Autor opinii: teresa, dodano: 17 sierpnia 2014
  34. Biorę te tabletki już 7 dni i efektu nie ma nie wiem czy to w ogóle działa.

    Autor opinii: adam, dodano: 16 sierpnia 2014
  35. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Restonum stosuję od kilku dni a już zauważyłam pozytywne efekty stosowania – zasypiam i nie budzę się przed budzikiem, nie wiercę się w łóżku jak do tej pory choć przyjmuję tylko jedną tabletkę, jak na razie jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem leku.

    Autor opinii: atram, dodano: 9 sierpnia 2014
  36. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Jak ktoś ma naprawdę problem z RLS to na pewno nie wyleczy go takimi witaminkami. Polecam wizytę u specjalisty i prawdziwy lek, na przykład Madopar (na receptę). A jeśli komuś pomoże Restonum to znaczy, że najprawdopodobniej wcale nie chorował na RLS lub chorował na lekką formę wtórnego RLS – ale w takim przypadku każdy suplement diety będzie równie skuteczny, bez marketingowego bełkotu i sprzedawania zwykłych witaminek jako ‚cudowny lek na RLS’!!

    Autor opinii: Daga, dodano: 23 lipca 2014


Napisz swoją opinię o Restonum


Komentarz będzie widoczny po zaakceptowaniu przez moderatora. Zastrzegamy sobie prawo do poprawek błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Publikujemy wyłącznie autentyczne opinie.

Zaznacz gwiazdki, aby ocenić lek.
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność