Positivum

Średnia ocena:

Positivum to ziołowy suplement diety o działaniu uspokajającym oraz ułatwiającym zasypianie. Stworzony został na bazie trzech składników. Pierwszy z nich to wyciąg z melisy, od wieków znanej ze swoich wyciszających i łagodzących napięcie nerwowe właściwości. W preparacie zawarty jest także wyciąg z szyszek chmielu, który zapewnia nam zdrowy i spokojny sen, a dodatkowo obniża poziom cholesterolu. Dodatkowo obecny w produkcie ekstrakt z krokusa uprawnego poprawia nasze samopoczucie. Positivum zakupimy bez recepty.

Positivum
Średnia ocena (z 27 ocen)
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność

Wskazania

Produkt polecany jest pacjentom dorosłym, cierpiącym na obniżenie nastroju, stres towarzyszący codziennemu życiu, a także mającym problemy z zasypianiem.

Dawkowanie

Suplement przyjmujemy doustnie. Trzy razy dziennie przyjmujemy po jednej tabletce, niezależnie od spożywanego posiłku, popijając ją dużą ilością wody. Pamiętajmy, by nie przekraczać wskazanej dawki.

Możliwe skutki uboczne

Positivum to preparat ziołowy o delikatnym działaniu, dlatego zażywanie go zgodnie z zaleceniami nie powinno wywołać żadnych efektów niepożądanych.

Przeciwwskazania

Suplementacji nie powinni przeprowadzać pacjenci uczuleni na chociaż jeden ze składników preparatu, ze względu na ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych. Zaleca się, by kobiety w ciąży i karmiące piersią przed sięgnięciem po Positivum skonsultowały się z lekarzem.

Positivum0LekOpinie.pl2016-12-04 15:28:38Positivum to ziołowy suplement diety o działaniu uspokajającym oraz ułatwiającym zasypianie. Stworzony został na bazie trzech składników. Pierwszy z nich to wyciąg z melisy, od wieków znanej ze swoich wyciszających i łagodzących napięcie nerwowe właściwości. W preparacie zawarty jest także wyciąg z szyszek chmielu, który zapewnia nam zdrowy i spokojny sen, a dodatkowo obniża poziom cholesterolu. Dodatkowo obecny w produkcie ekstrakt z krokusa uprawnego poprawia nasze samopoczucie. Positivum zakupimy bez recepty.
Producent:
Aflofarm
Strona zawiera informacje o leku Positivum cena, pobierz Positivum ulotka, dedykowane Positivum forum, wpływ Positivum na prowadzenie pojazdów, czy Positivum jest refundowany? - czyli Positivum refundacja, a także interakcje Positivum a karmienie piersią, zalecane Positivum dawkowanie, stosowanie Positivum w ciąży, Positivum opinie o leku, tanie Positivum zamienniki, interakcje leku Positivum a alkohol.

26 opinii o Positivum

Znasz Positivum? Napisz opinię!

Napisz swoją opinię o Positivum


Komentarz będzie widoczny po zaakceptowaniu przez moderatora. Zastrzegamy sobie prawo do poprawek błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Publikujemy wyłącznie autentyczne opinie.

Zaznacz gwiazdki, aby ocenić lek.
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność

  1. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Środek, jak każdy lek ziołowy, wymaga długiego i bardzo regularnego stosowania w zalecanych dawkach czyli 1 do 3 tabletek dziennie. Pozytywne działanie pojawia się po czasie kliku dni w postaci lepszego samopoczucia, stabilizacji ciśnienia, uspokojenia rytmu serca, obniżonego poziomu lęków i głębszego snu. Picie w okresie stosowania tego leku dużych ilości kawy, herbaty lub napojów zawierających kofeinę może znacznie lub całkowicie obniżyć efekty leczenia.

    Autor opinii: Amadeusz, dodano: 26 października 2017
  2. MISIU nierób tego nie myśl tak nie poddawaj się! Trzymaj się… dobrego!

    Autor opinii: życie jest fajne!, dodano: 3 października 2017
  3. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Ja bym chciał popełnić samobójstwo bo jestem na dnie. I chcę zażyć 300 tabletek Positivum. No i czy będę żył o czy mnie uratują? Proszę o radę, czy umrę po zażyciu takiej ilości?

    Autor opinii: misiek, dodano: 1 października 2017
  4. Ja jestem zadowolona. Zażywam 2×2. Lub do południa 2 i po południu 1.

    Autor opinii: Teresa, dodano: 20 września 2017
  5. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Mnie wystarcza branie tylko 1 tabl. dziennie po śniadaniu i cały dzień mam dobre samopoczucie przez co nie skacze mi górne ciśnienie. i wszystko jest okey.

    Autor opinii: maryla, dodano: 6 sierpnia 2017
  6. Nie mam przekonania czy warto zalecić ten środek. Najlepiej sprawdzić na sobie.

    Autor opinii: Przemysł, dodano: 25 kwietnia 2017
  7. Ten suplement można sobie wsadzić tam gdzie każdy wie gdzie, nic nie działa, lepiej sobie melisy zasiać i za darmo herbatki pić.

    Autor opinii: palacz, dodano: 8 kwietnia 2017
  8. Chciałem trochę się uspokoić bo dzieci mnie lekko wyprowadziły z równowagi i jestem w ciężkim szoku! Wziąłem sobie rano jedną tabletkę i w południe drugą i później jakby piorun trafił, tak agresywny nigdy w życiu nie byłem! Za kierownicą byłem prawdziwymi piratem! Dopiero wieczorem odpuściło. Pewnie jakiś składnik tak na mnie zadziałał.

    Autor opinii: Paweł, dodano: 12 marca 2017
  9. Gówno. Nie polecam, zjadłem 20 i nadal nic, po prostu kpina, wyrzucone pieniądze, żegnam, miałem wypadek samochodowy przez te leki, ćpunem mnie nazywali, kpina i tyle, DOBRANOC. Tak dobranoc, bo jestem senny po tym leku.

    Autor opinii: pozytywny, dodano: 10 stycznia 2017
  10. Porażka.

    Autor opinii: Agata, dodano: 1 stycznia 2017
  11. Positivum nie podrażnia żołądka tak jak kozłek lekarski. Stosować po jedzeniu raz dziennie. Można spokojnie bezstresowo jeździć samochodem bo nie otumania.

    Autor opinii: Beta3, dodano: 27 grudnia 2016
  12. Positivum to nie lek. Chcecie leku to idźcie do psychiatry. Przejdziecie terapię z doktorem, i leki dostaniecie.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 20 grudnia 2016
  13. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Wcale nie działa, mam tego dość – ciągle płaczę i szlocham.

    Autor opinii: Weronika, dodano: 31 sierpnia 2016
  14. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocen Opłacalność Brak ocen

    Cena może i byłaby do przełknięcia, gdyby nie fakt, że opakowanie starcza jedynie na trzy dni – trzeba brać aż 3 tabletki dziennie! Co do samego działania to lista składników zupełnie mnie nie przekonuje, co więcej po zużyciu całego opakowania nie dostrzegam różnicy – jeśli ktoś zamierza zażywać Positivum na stres to zdecydowanie odradzam taki eksperyment, szkoda czasu, a przede wszystkim zdrowia. Pozdrawiam wszystkich nerwusów ;-)

    Autor opinii: Nati, dodano: 29 lutego 2016
  15. Zaopatrzyłam się w dużą paczkę tego leku (6×30 tabletek) i zażywam każdego dnia już od prawie dwóch tygodni, wszystko zgodnie z ulotką. Niestety, jeśli mam być szczera nie mogę powiedzieć, żeby lek mi pomógł – różnicy prawie nie ma, może i sen czasem jest nie co spokojniejszy, jednak zasypianie wygląda identycznie jak wcześniej.

    Autor opinii: matylda, dodano: 27 lutego 2016
  16. Zażywając ten preparat liczyć możemy chyba tylko na efekt placebo, przynajmniej ja po sobie żadnych konkretnych efektów nie stwierdziłem, więc po zużyciu jednego opakowania zaprzestałem stosowania, szkoda pieniędzy.

    Autor opinii: Aram, dodano: 27 lutego 2016
  17. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Połknęłam przed godziną, jedna tabletkę i czuję się uspokojona… Nie ryzykowała bym prowadzenia auta. Zobaczę jak będzie później. Kupiłam na próbę, jeden „listek”.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 22 stycznia 2016
  18. Witam. Preparat na mnie działa, tylko wtedy jak połknę 2 razy dziennie po 10 tabletek. Strata kasy.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 10 stycznia 2016
  19. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocen Opłacalność Brak ocen

    Na razie jest lepiej nie wiem jak będzie dalej.

    Autor opinii: wieslawa, dodano: 1 grudnia 2015
  20. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Bardzo łagodne działanie przywracające równowagę emocjonalną. Wg opinii eksperta po takim np. kozłku lekarskim nie można, a po positivum można prowadzić samochód. Jak za 4,95 zł dawka na 10 dni, to ok. 15 zł na miesiąc, dla mnie tanio. Uważam, że każdy lek tego typu trzeba wspierać psychologicznie, a jak ktoś szuka rozwiązania w samych lekach, to nawet dopalacze mu nie pomogą. Mnie wsparł w moich staraniach o higienę snu, pozytywne myślenie i rozwiązywanie problemów emocjonalnych.

    Autor opinii: Grześ, dodano: 20 października 2015
  21. Miałam odstawić bo po tygodniu zażywania nie było żadnej zmiany, ale na szczęście dałam mu jeszcze trochę czasu i teraz widzę, że rzeczywiście działa uspokajająco. Przede wszystkim lepiej sypiam, dzięki czemu jestem wypoczęta. Nie ma skutków ubocznych.

    Autor opinii: Barbara, dodano: 13 października 2015
  22. A mnie ten suplement uspakaja. Jestem zadowolona.

    Autor opinii: Kola, dodano: 9 sierpnia 2015
  23. Jestem zadowolona, byłam cała zrozpaczona becząca co chwilę z byle powodu. Zjadłam dopiero 2 tabletki i ani razu nie buczałam, mam nadzieję że to się utrzyma.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 25 czerwca 2015
  24. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocen Opłacalność

    Preparat działa bardzo słabo – po zażyciu 30 tabletek trudno zauważyć jakąkolwiek
    skuteczność, zastosowanie nie udane, pieniądze wyrzucone.

    Autor opinii: DOD, dodano: 24 lutego 2015
  25. Niestety nie pomaga mi za bardzo ten środek. Stosowałam już różne ziołowe preparaty na uspokojenie i ten jest taki sam jak inne – bardzo słabe działanie.

    Autor opinii: Anna, dodano: 5 lutego 2015
  26. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocen Opłacalność

    Kolejny „super preparat” od wyciągaczy kasy z Aflofarmu. Chwalą że tanie, ale co z tego skoro opakowanie positivum starcza tylko na 10 dni!! I do tego to jest jeszcze małe piwo – preparat działa tak słabo, że w zasadzie trudno zauważyć jakąkolwiek różnicę po zażyciu. Moim zdaniem to pieniądze wyrzucone w błoto ale każdy musi sobie wyrobić swoją opinię, bo na mnie wiele leków nie działa.

    Autor opinii: Marek, dodano: 23 stycznia 2015