Mosquiterum

Średnia ocena:

Mosquiterum to linia preparatów mających wspólny cel – uwolnienie nas od wyjątkowo uciążliwych o tej porze roku owadów. W przeciwieństwie do wielu produktów o podobnym zastosowaniu nie są to środki biobójcze, gdyż nie zawierają w swoim składzie repelentu – DEET. Stworzone zostały na bazie naturalnych olejków eterycznych, dlatego ich stosowanie jest bezpieczne, nawet w przypadku małych dzieci. Preparat możemy zakupić pod postacią kremu, plastrów i spray’u.

Mosquiterum
Średnia ocena (z 14 ocen)
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność

Wskazania

Produkt przeznaczony jest dla osób, które ukończyły pierwszy rok życia, w celu odstraszenia owadów, takich jak komary, muchy i meszki.

Dawkowanie

Sposób aplikacji Mosquiterum zależny jest od postaci, pod którą nabyliśmy preparat. Krem aplikujemy bezpośrednio na skórę, omijając okolice twarzy, spray rozpylamy w odległości 10-15 cm od skóry, zaś plastry przyklejamy na ubranie bądź na przedmioty znajdujące się w pobliżu nas, na przykład na wózek dziecka.

Możliwe skutki uboczne

Jeżeli stosujemy produkt zgodnie z zaleceniami, nie powinniśmy doświadczyć żadnych efektów niepożądanych jego używania. W przypadku zaobserwowania u siebie jakichkolwiek niepokojących objawów, należy bezzwłocznie udać się do lekarza.

Przeciwwskazania

Po Mosquiterum nie powinni sięgać pacjenci nadwrażliwi na choć jeden z jego składników, w celu uniknięcia nieprzyjemnych reakcji alergicznych.

Mosquiterum0LekOpinie.pl2014-07-05 19:21:45Mosquiterum to linia preparatów mających wspólny cel – uwolnienie nas od wyjątkowo uciążliwych o tej porze roku owadów. W przeciwieństwie do wielu produktów o podobnym zastosowaniu nie są to środki biobójcze, gdyż nie zawierają w swoim składzie repelentu – DEET. Stworzone zostały na bazie naturalnych olejków eterycznych, dlatego ich stosowanie jest bezpieczne, nawet w przypadku małych dzieci. Preparat możemy zakupić pod postacią kremu, plastrów i spray’u.
Producent:
Aflofarm
Substancja czynna:
wiele składników
Przeznaczenie:
,
Strona zawiera informacje o leku Mosquiterum cena, pobierz Mosquiterum ulotka, dedykowane Mosquiterum forum, wpływ Mosquiterum na prowadzenie pojazdów, czy Mosquiterum jest refundowany? - czyli Mosquiterum refundacja, a także interakcje Mosquiterum a karmienie piersią, zalecane Mosquiterum dawkowanie, stosowanie Mosquiterum w ciąży, Mosquiterum opinie o leku, tanie Mosquiterum zamienniki, interakcje leku Mosquiterum a alkohol.

13 opinii o Mosquiterum

Znasz Mosquiterum? Napisz opinię!

Napisz swoją opinię o Mosquiterum


Komentarz będzie widoczny po zaakceptowaniu przez moderatora. Zastrzegamy sobie prawo do poprawek błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Publikujemy wyłącznie autentyczne opinie.

Zaznacz gwiazdki, aby ocenić lek.
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność

  1. Dla mnie w porządku, koszt też do zaakceptowania.

    Autor opinii: Dobromira, dodano: 25 kwietnia 2017
  2. Niestety zgodzę się z resztą opinii, dwa dni temu popsikałam się tym preparatem a za pół godziny patrzę a na ręce ślad po ukąszeniu, wczoraj mama popsikała ręce mojej córci, rano patrzy a tam kilka śladów po komarach. Zdziwiłam się, postanowiłam sprawdzić opinie i trafiłam tutaj.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 6 lipca 2015
  3. Plastra lepiej nie dotykać, bo pod wpływem słońca powoduje straszne poparzenia skóry! Stanowczo odradzam!

    Autor opinii: Gość, dodano: 3 lipca 2015
  4. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocen Opłacalność Brak ocen

    Szkoda mi tego dziecka z reklamy.

    Autor opinii: simsonix, dodano: 15 czerwca 2015
  5. Próbowałam stosować Mosquiterum latem. Niestety, nie dało się, komary jeszcze bardziej się do nas zlatywały. Nie polecam.

    Autor opinii: Renata, dodano: 26 września 2014
  6. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    no niestety, zgodnie z tym co piszą ludzie skuteczność tegoż specyfiku jest bardzo wątpliwa…

    Autor opinii: artek, dodano: 12 września 2014
  7. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych Brak ocen Opłacalność

    To naprawdę chamstwo, wyprodukować bubel, dać gogusia do reklamy i czekać na kasę.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 8 sierpnia 2014
  8. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Beznadzieja

    Autor opinii: Szymon, dodano: 8 sierpnia 2014
  9. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    W mojej aptece ten specyfik kosztuje prawie 20 zł, reklama jest bardzo kusząca i przekonująca, ludzie nie wierzcie w to, to wcale nie działa a mam wrażenie że komary jeszcze bardziej się do mnie pchają po tym, nie kupujcie tego! Pic na wodę i tyle, każdy wam to powie buteleczka jest mała 100ml mi wystarczyło na niecały tydzień – na wieczorne wyjścia, psiukałam tego naprawdę dużo ale to i tak nie działa. Nie polecam.

    Autor opinii: Białowiesky, dodano: 30 lipca 2014
  10. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Produkt całkowicie nie spełniający swojego zadania, wręcz niebezpieczny. Zabierając to coś do lasu narażasz się na ataki całych stad komarów, które zupełnie ignorują ten płyn. Ataki są tak zaciekłe, że u mniej odpornych wywołują panikę. Sam mimo dużego doświadczenia dałem się omamić reklamie i zostawiłem deet w domu. Te 48 godzin w lesie z dala od dróg były najgorszym przeżyciem w tym roku. Gdybyś miał uczulenie na jad tych bestii i w złudnym poczuciu bezpieczeństwa poszedł daleko do lasu, to mógłbyś już nie wrócić. Życzę producentowi, który dopuścił ten preparat do sprzedaży, aby też go tak rąbały komary jak mnie przez te dwa dni. Nie wiem do czego to służy, ale na pewno nie jest to na komary, muchy, kleszcze. Myślę sobie, że szkoda, że nie spisałem mojego monologu na temat tego produktu jaki głośno wygłaszałem przez dwa dni w lesie. Wydawało mi się do pewnego czasu, że to nie nadaje się do druku ze względu na mnóstwo słów powszechnie uważanych za obraźliwe kierowane do wszystkich, którzy mają coś wspólnego z wepchnięciem mi tego bubla, ale pomału dojrzewam…

    Autor opinii: Leśny, dodano: 28 lipca 2014
  11. Polecam wysmarować się octem jest bardzo dobry Pozdrawiam.

    Autor opinii: Aśka, dodano: 19 lipca 2014
  12. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Cóż jak ktoś chce to niech kasę wydaje ale tylko taki skutek odniesie. Cóż mnie to po prostu komary po tym żarły lepiej niż wcześniej. Szkoda, że takiego kłamcę w reklamie obsadzili i za pieniądze kłamie typek jeden.

    Autor opinii: Artur, dodano: 11 lipca 2014
  13. Skuteczność Brak ocen Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Mosquiterum nie odpędza komarów, wręcz przeciwnie. Rzeczywiście super reklama, ale jest to ,,pic na wodę”. Jeśli ktoś chce skutecznie odpędzić się od „gryzących” owadów (komary itp.) niech kupi sobie ULTRATHON od 3M. Sama testowałam. Jest genialny!!!!!

    Autor opinii: komar=), dodano: 6 lipca 2014