Insulan

Średnia ocena:

Insulan jest dostępnym bez recepty suplementem diety, mającym za zadanie regulację gospodarki węglowodanowej organizmu. Efektem jego działania jest zrównoważony poziom glukozy oraz insuliny we krwi, który jest kluczowy nie tylko dla diabetyków, ale dla każdego z nas. Produkt ogranicza wchłanianie węglowodanów z jelit i przez to obniża poziom glukozy we krwi, usprawnia działanie komórek beta trzustki, odpowiedzialnych za wydzielanie insuliny, a także zapobiega różnorodnym procesom zapalnym komórek, wywołanym przez wolne rodniki.

Insulan
Średnia ocena (z 15 ocen)
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność

Wskazania

Insulan przeznaczony jest dla osób, których organizm ma trudności z odpowiednim metabolizowaniem węglowodanów, w celu suplementacji diety w składniki wspomagające ten proces.

Dawkowanie

Produkt stosujemy doustnie. Wskazane jest przyjmowanie dwóch tabletek dziennie – jednej przed śniadaniem i kolejnej przed obiadem. Za każdym razem tabletka powinna być popita dużą ilością wody.

Możliwe skutki uboczne

Prawidłowo przyjmowany, Insulan nie powinien przyczyniać się do wystąpienia żadnych efektów niepożądanych, gdyż zawiera wyłącznie naturalne składniki.

Przeciwwskazania

Suplementu nie powinni stosować pacjenci uczuleni na którąkolwiek z występujących w nim substancji. Nie będzie także odpowiedni dla osób, które zażywają insulinę bądź inne preparaty obniżające poziom cukru we krwi – Insulan może nasilać ich działanie. Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed rozpoczęciem suplementacji powinny zasięgnąć porady lekarza.

Insulan0opinie-lek2014-04-14 22:30:00Insulan jest dostępnym bez recepty suplementem diety, mającym za zadanie regulację gospodarki węglowodanowej organizmu. Efektem jego działania jest zrównoważony poziom glukozy oraz insuliny we krwi, który jest kluczowy nie tylko dla diabetyków, ale dla każdego z nas. Produkt ogranicza wchłanianie węglowodanów z jelit i przez to obniża poziom glukozy we krwi, usprawnia działanie komórek beta trzustki, odpowiedzialnych za wydzielanie insuliny, a także zapobiega różnorodnym procesom zapalnym komórek, wywołanym przez wolne rodniki.
Producent:
Novascon
Przeznaczenie:
Strona zawiera informacje o leku Insulan cena, pobierz Insulan ulotka, dedykowane Insulan forum, wpływ Insulan na prowadzenie pojazdów, czy Insulan jest refundowany? - czyli Insulan refundacja, a także interakcje Insulan a karmienie piersią, zalecane Insulan dawkowanie, stosowanie Insulan w ciąży, Insulan opinie o leku, tanie Insulan zamienniki, interakcje leku Insulan a alkohol.

14 opinii o Insulan

Znasz Insulan? Napisz opinię!

  1. Mi jakby ulżyło, jednak może to sprawa indywidualna. Ale cenowo wychodzi chyba korzystnie, więc wiele ryzyka nie ma.

    Autor opinii: Teodor, dodano: 25 kwietnia 2017
  2. Ludzie powiem krotko bo przetestowałem Insulan na sobie, mało tego zrobiłem później badanie krwi na glukozę. To jedno wielkie oszustwo ten Insulan. TO NIE DZIAŁA!!! Nie dajcie się oszukać!

    Autor opinii: Ryszard, dodano: 11 kwietnia 2017
  3. To preparat dla niecukrzyków.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 9 stycznia 2017
  4. Co z tego, że jest tani jak efekty jego działania są praktycznie niezauważalne?

    Autor opinii: Anonim, dodano: 29 lutego 2016
  5. Do „cukrzyk” Pomiar po 32 minutach wysiłku fizycznego wzrósł Ci do 191 mg /dl i po 1 tabletce – to jasne, że Ci nie opadł poziom cukru – trzeba było zmierzyć po 3 godzinach, bowiem tabletka ma działanie nie natychmiastowe, ale uwalniające powoli na „dłuższą metę”, zatem błędnie interpretowałeś niedoskonałość, Insulanu. Poza tym tabletki Insulanu działają głównie dla osób w stanie tzw. przedcukrzycowym – czyli osobnicy między poziomem cukru na czczo od 100 – 160 mg/dl. I w tym zakresie są pomocne w utrzymaniu względnej równowagi cukrowej w organizmie. Nadto warto na noc wypijać szklaneczkę naparu herbatki z liści morwy białej a w ciągu dnia używać w/g. zaleceń na opakowaniu tabletki morwy białej dwa razy dziennie. W efekcie można się zbliżyć do średniej poprawnej dla organizmu wskazań poziomu cukru. Dla stanu przedcukrzycowego, lek jest przyjazny i pozwala na znaczny spadek poziomu cukru. Pozdrawiam

    Autor opinii: ard_rysz, dodano: 23 grudnia 2015
  6. Bardzo dobry lek.

    Autor opinii: Anonim, dodano: 12 maja 2015
  7. Witam u mnie działa – dwa dni stosowania spadek ze 111 na 104.

    Autor opinii: kriiis, dodano: 26 marca 2015
  8. U mnie po Insulanie cukier się unormował lepiej działa niż morwa.

    Autor opinii: pawlo, dodano: 13 lutego 2015
  9. Zero skuteczności, zupełny brak efektów, także ubocznych, opłacalność – minus nieskończoność.
    Wracam do ALA albo R-ALA.

    Autor opinii: andy, dodano: 22 października 2014
  10. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Tak samo dobry jak Humavit Morwa Biała – jedna wielka ściema i wyciąganie kasy od ludzi. W obydwu przypadkach działania zero szmelc.

    Autor opinii: Leszek, dodano: 30 września 2014
  11. Jak sama nazwa wskazuje „suplement diety” i co za tym idzie – to nie lek i po jako takim, nie możemy się spodziewać jakiegokolwiek działania leczniczego. Co najwyżej może być stosowany pomocniczo i to tylko wtedy kiedy działa. U „CUKRZYKA” raczej z pewnością nie działa. A ile u ELI jest „lekka różnica” – pozostaje jej tajemnicą. W każdym razie nie polecam.

    Autor opinii: Adam, dodano: 30 września 2014
  12. Do „CUKRZYK” : co to za wartość 191 mml ?? Chyba mmol/l

    Autor opinii: Paweł, dodano: 10 czerwca 2014
  13. Skuteczność
    Bez skutków ubocznych
    Opłacalność

    Plus za niską cenę. Nie wiem jak działa przy cukrzycy, ale w stanie przedcukrzycowym widać lekką różnicę. Nie ma skutków ubocznych.

    Autor opinii: Ela, dodano: 2 czerwca 2014
  14. Pomiar cukru na czczo 179 mml
    Przyjęcie 1 tabletki
    Wysiłek fizyczny w formie gimnastyki i przejazdu rowerem około 10 km
    Pomiar cukru ponowny po upływie 32 minut od pierwszego pomiaru 191 mml.
    Tak działa INSULAN. nabijanie ludzi w butelkę!!!!!!

    Autor opinii: cukrzyk, dodano: 9 maja 2014


Napisz swoją opinię o Insulan


Komentarz będzie widoczny po zaakceptowaniu przez moderatora. Zastrzegamy sobie prawo do poprawek błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Publikujemy wyłącznie autentyczne opinie.

Zaznacz gwiazdki, aby ocenić lek.
Skuteczność
Bez skutków ubocznych
Opłacalność